Blog

Waarom kost een professionele website veel geld?

Om die vraag te beantwoorden moet we eerst even bij het begin beginnen.

Het internet valt nog steeds onder de term nieuwe media maar feitelijk bestaat het open internet al sinds begin jaren '80. Toegegeven in de beginjaren was het internet vooral het terrein van universiteiten en overheden maar eind jaren '80 deden de eerste commerciële internet service providers reeds hun intrede en het duurde nog tot midden jaren '90 voordat het internet ook commercieel opgang begon te maken. 

De eerste websites

Toen wij in 1995 onze eerste website maakten, was dat een betrekkelijk eenvoudig proces. Een website bestond uit basale HTML pagina's die feitelijk niet meer waren dan kale tekstpagina's met eenvoudige codes om de opmaak te sturen. Een beetje als het onderwaterscherm van Wordperfect, voor wie zich dat nog kan herinneren.

Een gemiddelde bedrijfswebsite bestond toen uit ongeveer 10 HTML documenten en wat plaatjes. Een 'platte website' werd dat genoemd. Meestal leverden klanten een paar A4-tjes tekst en een paar foto's en de webdesigner bedacht de menu-structuur. Het hele zaakje werd in elkaar geplakt en binnen een paar dagen stond de website online.

Grote veranderingen in de technologie

Sinds die beginjaren is er veel veranderd. Een gemiddelde website bestaat tegenwoordig al snel uit zo'n 10.000 bestanden met gezamenlijk meer dan een miljoen regels code. En let wel, we hebben het hier over een kleine website, zoals die van een doorsnee eenmansbedrijfje. 

Lees meer: Waarom kost een professionele website veel geld?
Blog

Distributed Denial of Service Attack (DDoS)

Wat is een Denial of Service (DDoS) Attack?

Ieder keer wanneer we een website oproepen maken we contact met een webserver (computer) op het internet. Deze server geeft antwoord op ons verzoek door de opgevraagde pagina (URL) te tonen. De rekenkracht van de webserver is doorgaans afgestemd op het aantal verzoeken dat hij gemiddeld gelijktijdig moet afhandelen. 

Wanneer de maximum capaciteit bereikt is, kunnen op een gegeven moment nieuwe verzoeken niet meer in behandeling genomen worden. Daarmee wordt de betreffende website of heel traag of totaal onbereikbaar.

Hoe wordt een Denial of Service Attack uitgevoerd?

Ondanks het feit dat veel mensen virusscanners gebruiken zijn grote aantallen computers op het internet besmet. Op de besmette computers zijn door hackers kleine onzichtbare miniprogrammaatjes geïnstalleerd waarmee zij de besmette computers op afstand taken kunnen laten uitvoeren. Een hacker kan grote aantallen computers (botnet) tegelijk een instructie laten uitvoeren om bijvoorbeeld een bepaalde pagina van een website op te roepen. Daardoor raakt de betreffende webserver overbelast en is niet meer in staat het reguliere verkeer af te handelen.

Lees meer: Distributed Denial of Service Attack (DDoS)
Webshop omzet
Blog

Hoe verbeter je de opbrengst van je webshop?

Het gerenormeerde onderzoeksbureau Forrester Research heeft vastgesteld dat de gemiddelde conversie van webshops rond de 3% ligt. Voor wie niet bekend is met de term conversie, dat is het percentage mensen dat daadwerkelijk een aankoop doet bij het bezoeken van een webshop.

De maximale conversie


Dat er bedrijven zijn die aanzienlijk beter scoren, bewijst een rapport van Nielsen Online waarin de best converterende webshops met 500.000 + bezoekers op een rij worden gezet.

De Amerikaanse grootgrutter Schwan's neemt de leiding met een gemiddelde conversie van maar liefst 35%. De nummer 10 in het lijstje, sloot de rij met een conversie van 18%, ook ruim boven het gemiddelde.

De brandende vraag is nu natuurlijk, hoe kom je van 3% (of minder) in de tientallen? Een algemeen recept hiervoor is helaas niet te geven. Dat is per website verschillend. Wel kunnen we alvast een paar algemene tips geven.

 

Lees meer: Hoe verbeter je de opbrengst van je webshop?